Start Nationale Topcompetitie Sportvissen 2013 bij Hellevoetsluis

dinsdag, 16 april 2013

Start Nationale Topcompetitie Sportvissen 2013 bij Hellevoetsluis

De prestigieuze Nationale Topcompetitie zoetwatervissen gaat zaterdag 20 april evenals het jaar daarvoor van start aan het normaal gesproken visrijke Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis. Vanwege het lange koude voorjaar zijn we benieuwd of de brasem al aanwezig is in het kanaal en of vangsten van meer dan 20 kg ook dit jaar tot de mogelijkheden behoren. Bij deze serie wedstrijden mag uitsluitend worden gevist met hengels die zijn voorzien van een dobber. Plaats van samenkomst is Dansacademie Ri-Jo aan de Kanaalweg en organisator is Sportvisserij Nederland.

De volgende dag, zondag 21 april, wordt in hetzelfde kanaal ook de tweede van de in totaal acht viswedstrijden van de Topcompetitie gevist. Ruim 130 licentiehouders (mannen en vrouwen) in verschillende (leeftijd)categorie?n hebben zich ingeschreven voor deze topcompetitie. Alle wedstrijden, dus ook deze twee aan het Kanaal door Voorne, starten na een voorbereiding van steeds twee uur om 11.00 uur en eindigen om 15.00 uur. Daarna wordt de vangst van iedere deelnemer gewogen, genoteerd en weer ter plekke levend teruggezet.

De Nationale Topcompetitie wordt in de periode april tot en met september gehouden en heeft tot doel om te komen tot de Nationale Selectie waaruit de coaches de wedstrijdvissers kiezen die straks deelnemen aan het Wereldkampioenschap, EK en andere internationale viswedstrijden.

De Topcompetitie is onderverdeeld in een aantal categorie?n zoals Senioren tot en met 59 jaar in een A- en B-divisie, Veteranen vanaf 60 jaar, Junioren onder 18 jaar en Junioren onder 23 jaar of te wel de Beloften en last but not least Vrouwen. Vanzelfsprekend vist elke van de categorie?n in een eigen sector met gelijkwaardige concurrenten. Van de acht wedstrijden komen de twee slechtste resultaten te vervallen, waarna later dit jaar het uiteindelijke klassement kan worden opgemaakt.


Sponsor Nationale Topcompetitie Zoetwatervissen 2013


Bekijk hier het originele artikel:

Geen categorie , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>