Beroep en sport samen in Fries Burgernet op het Water (video)

dinsdag, 09 augustus 2011

Beroep en sport samen in Fries Burgernet op het Water (video)

Fryslân, 09-08-2011 • Zowel Friese beroepsvissers als de Friese sportvisserij hebben zich aangesloten bij Burgernet op het Water.

Een groot deel van de Friese beroepsvissers heeft zich onlangs aangesloten op Burgernet op het water. Deze binnenvissers zijn dagelijks werkzaam op de Friese meren, waardoor ze een belangrijke rol kunnen spelen bij Burgernetacties op het Water. Ook de 19 controleurs en de vier bijzondere opsporingsambtenaren (BOA) van de Friese sportvisserij sloten zich onlangs al aan bij Burgernet op het Water.

Burgernet op het Water is, net als Burgernet, een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de diverse gemeenten. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een olielozing, diefstal van een vaartuig of een vermist kind, een Burgernetactie op. De deelnemers krijgen een bericht via de (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of vaartuig.

Vorig jaar hebben de Provincie Frysl?n, Wetterskip Frysl?n, It Fryske Gea en de waterpolitie van het KLPD en de deelnemende Burgernetgemeenten hun medewerking verleent aan ?Burgernet op het Water?. In het bijzonder met de aanmelding van deelnemers die op en rond het water werken. U kunt hierbij denken aan toezichthouders, havenmeesters en brugwachters. Burgernet op het Water telt momenteel 500 deelnemers.

Bron: politie.nl


Bekijk hier het originele artikel:

Geen categorie , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>