Massale vissterfte door hoge water

woensdag, 11 januari 2012

Massale vissterfte door hoge water

TYNAARLO – Het spuien van miljoenen kubieke meters water vorige week heeft een slachting aangericht onder de zoetwatervissen.

Er werd gespuid om te voorkomen dat zwakke dijken, zoals bij Tolbert en Woltersum, het zouden begeven door de druk van het hoge water. Alle vis die in die miljoenen kubieke meter water zat dat werd gespuid is in de Waddenzee terecht gekomen. Hoeveel vis kans gezien heeft terug te zwemmen is niet duidelijk.

Ook is er veel vis in de nood-waterbergingsgebieden terecht gekomen. Een aanzienlijk deel daarvan zal die gedwongen verhuizing niet overleven. Volgens de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe is het nog niet in te schatten hoe lang het herstel van de visstand gaat duren. De federatie heeft er trouwens alle begrip voor dat er zoveel water is gespuid en dat er noodwaterbergingsgebieden zijn ingezet.

Bron: RTV Noord


Bekijk hier het originele artikel:

Geen categorie , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>