Dierenkwellende hengelsporters gepakt

woensdag, 15 juni 2011

Dierenkwellende hengelsporters gepakt

AMSTERDAM – Op de loswal van het Zijkanaal I in Amsterdam zijn maandag 13 juni 2011 omstreeks 13:15 uur twee zogenaamde ‘rallyvissers’ bekeurd door de BOA van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV).

Het tweetal, een 58 jarige man en een 48 jarige vrouw uit Groningen, beschikte over meerdere speciaal daarvoor geprepareerde tassen van zeildoek met in totaal 74 dode en levende vissen, ook ondermaats. De Bijzondere Opsporings Ambtenaar (BOA) ging op verkenning uit na een melding van omwonenden.

Verboden

Deze manier van vissen, bekend als ‘rallyvissen‘ (ook wel ‘tasvissen‘ genoemd) is een bijzondere vorm van wedstrijdvisserij die haar oorsprong in Groningen kent. Hierbij wordt in een uitgestrekt gebied gevist en wordt de vis niet teruggezet in hetzelfde water, maar dood meegenomen voor de bepaling van de uitslag. Deze vorm van visserij wordt niet gezien als een sportvisserijactiviteit omdat er geen aandacht is voor het welzijn van de vis. De federatie Groningen Drenthe heeft deze methode van vissen zelfs verboden.

De vissen en tassen zijn in beslag genomen. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor dierenkwelling, overtreding van de vergunningvoorwaarden (visvergunning ongeldig), bezitten van ondermaatse vis en visstroperij.

Bron: Opsporingdienst AHV, Amsterdam


Bekijk hier het originele artikel:

Geen categorie , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>